Κέντρο Ξένων Γλωσσών Μουσούρη
Image
Image
Τα Αγγλικά αποτελούν μέρος της καθημερινότητάς μας τόσο σε προσωπικό, όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Η γνώση τους θεωρείται άτυπα υποχρεωτική και πολλές φορές συναντάμε περισσότερες αγγλικές λέξεις από ότι φανταζόμαστε. Βρίσκονται παντού και η χρήση τους έχει γίνει πλέον μία ασυναίσθητη συνήθεια. Αυτό όμως δεν αρκεί για τη σωστή εκμάθηση της γλώσσας. Μιας και στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών Μουσούρη, πιστεύουμε ότι υπάρχει πάντα χρόνος να μάθει κανείς κάτι νέο, ανεξάρτητα από την ηλικία, έχουμε δημιουργήσει ειδικό πρόγραμμα Αγγλικών για ενήλικες.
Βασικό χαρακτηριστικό του είναι ότι φροντίζει να φτάσει τους σπουδαστές εκεί που επιθυμούν ανάλογα με τους στόχους τους. Προσφέροντας πολλές επιλογές αναφορικά με τις μέρες και τις ώρες των μαθημάτων, προσπαθούμε να εξυπηρετήσουμε το απαιτητικό και γεμάτο πρόγραμμα του κάθε ενήλικα.
 Παράλληλα, έχουμε δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να κάνουμε τη διδασκαλία όσο γίνεται πιο ευχάριστη και εποικοδομητική με το κατάλληλο για την ηλικία υλικό. Η χρήση νέων τεχνολογιών σε συνδυασμό με την πολύτιμη εμπειρία των καθηγητών μας, βοηθούν να ξεπεραστούν ακόμα και οι ενδεχόμενες λανθασμένες μαθησιακές εμπειρίες του παρελθόντος (false beginners) δίνοντας τα εφόδια για την εξέλιξη της γλώσσας και σε πιο προχωρημένα επίπεδα.

Τα μαθήματα ενηλίκων είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες του κάθε τμήματος αλλά και του κάθε σπουδαστή ξεχωριστά, ώστε να καλυφθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι ιδιαίτερες ανάγκες του καθενός.

Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Μουσούρη ξεχωρίζει με το πρόγραμμα εκμάθησης Αγγλικών που έχει σχεδιάσει αποκλειστικά για φοιτητές και ενήλικες. Επιδίωξή μας είναι η οργάνωση ευέλικτων προγραμμάτων που να καλύπτουν τις ιδιαίτερες ανάγκες και να σέβονται τους χρονικούς περιορισμούς του προγράμματος ενός ενήλικα. Επιπλέον, παρέχουμε ειδικά προγράμματα προετοιμασίας για φοιτητές και σπουδαστές που ενδιαφέρονται να σπουδάσουν σε πανεπιστήμια της Αγγλίας μέσω του προγράμματος Erasmus, δίνοντας την απαραίτητη πληροφόρηση σχετικά με τις διαδικασίες που απαιτούνται.

Επίσης, δίνεται βάση στην εκμάθηση συγκεκριμένης ορολογίας στα αγγλικά, όπως οικονομικά, νομικά, ναυτιλιακά κ.ά, αναγνωρίζοντας τις αυξημένες επαγγελματικές ανάγκες των σπουδαστών μας.


Image

Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Μουσούρη προσφέρει ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα εκμάθησης Γαλλικών αποκλειστικά για ενήλικες. Από τα πρώτα στάδια εκμάθησης, οι σπουδαστές έρχονται άμεσα σε επαφή με τη σωστή χρήση της γλώσσας με επεξηγήσεις στα Γαλλικά και στα Ελληνικά, ενώ σε πιο προχωρημένο στάδιο η επικοινωνία γίνεται αποκλειστικά στα Γαλλικά, βοηθώντας έτσι τους μαθητές να αναπτύξουν την ακουστική αλλά και την προφορική τους δεξιότητα.

Κάθε χρόνο προετοιμάζουμε τους σπουδαστές μας για τα διπλώματα Γαλλικών Delf, Dalf και Sorbonne, καθώς και των κρατικών πιστοποιητικών γλωσσομάθειας (KPG) όλων των επιπέδων με σταθερή επιτυχία. Εκτός όμως από την απόκτηση πτυχίων, στόχος μας είναι οι σπουδαστές να κατέχουν τη γαλλική γλώσσα και να τη μάθουν σε βάθος.

Για το λόγο αυτό, τους φέρνουμε και σε ουσιαστική επαφή με την γαλλική κουλτούρα και πολιτισμό αλλά και την κουλτούρα άλλων γαλλόφωνων χωρών. Ακόμα και οι πιο απαιτητικοί σπουδαστές έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν, μέσα από το πρόγραμμα σπουδών μας, τις διαφορετικές πτυχές της Γαλλίας αλλά και των υπόλοιπων γαλλόφωνων λαών.

Τα μαθήματα ενηλίκων είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες του κάθε τμήματος αλλά και του κάθε σπουδαστή ξεχωριστά, ώστε να καλυφθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι ιδιαίτερες ανάγκες του καθενός.

Επιπρόσθετα, παρέχονται μαθήματα που στοχεύουν στην εκμάθηση συγκεκριμένης ορολογίας όπως ψυχολογία, ναυτιλιακά, οικονομικά και οινολογία, ώστε να ανταποκρινόμαστε πλήρως στις εργασιακές και επικοινωνιακές απαιτήσεις των σπουδαστών μας.


Image

Αναγνωρίζοντας την ανάγκη πολλών πλέον ενηλίκων να γνωρίσουν τη γερμανική γλώσσα κυρίως για επαγγελματικούς σκοπούς, Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Μουσούρη προσφέρει ένα απόλυτα οργανωμένο και ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκμάθησης Γερμανικών αποκλειστικά για ενήλικες, καλύπτοντας τόσο τις εργασιακές όσο και τις επικοινωνιακές ανάγκες του κάθε σπουδαστή ξεχωριστά.  Η ουσιαστική καθοδήγηση του έμπειρου διδακτικού προσωπικού σε συνδυασμό με  τις σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας βοηθούν τους σπουδαστές μας να κατανοήσουν και να εμβαθύνουν στη γερμανική γλώσσα, κι έτσι τα μαθήματα γερμανικών γίνονται μια ευχάριστη εμπειρία.

Η δοκιμασμένη μεθοδολογία μας στην κατανόηση γραπτών και ακουστικών κειμένων, στη γραπτή και την προφορική έκφραση, οδηγεί στις επιτυχείς συμμετοχές των σπουδαστών μας στις εξετάσεις γλωσσομάθειας για την απόκτηση ενός ή περισσοτέρων διπλωμάτων Γερμανικών, καθώς και στην επαφή με τη γερμανική κουλτούρα και πολιτισμό.

Άλλωστε, τα γερμανικά είναι η επίσημη γλώσσα της Γερμανίας, της Αυστρίας, της Ελβετίας και της Βόρειας Ιταλίας.  Είναι η μητρική γλώσσα της πλειοψηφίας των Ευρωπαίων πολιτών καθώς πάνω από 100 εκατ. μιλούν, γράφουν και σκέφτονται στα γερμανικά, ενώ 80 εκατομμύρια την μιλούν ως ξένη γλώσσα.

Επίσης, η ελληνική και η γερμανική είναι δύο γλώσσες άρρηκτα συνδεδεμένες, καθώς παρουσιάζουν πολλές ομοιότητες όχι μόνο στο λεξιλόγιο, αλλά στην γραμματική και την σύνταξη. Γι' αυτό το λόγο η εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας είναι πιο οικεία για τον Έλληνα μαθητή.

Τα μαθήματα ενηλίκων είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες του κάθε τμήματος αλλά και του κάθε σπουδαστή ξεχωριστά, ώστε να καλυφθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι ιδιαίτερες ανάγκες του καθενός.


Image

Στη χώρα μας για κάποιο λόγο τα Ισπανικά κεντρίζουν το ενδιαφέρον των φοιτητών. Ίσως είναι το χαλαρό κλίμα που αποπνέει, ως άλλη μια κλασική μεσογειακή χώρα, ίσως να είναι και ο πιο εναλλακτικός αέρας της. Σίγουρα πάντως, η ισπανική γλώσσα είναι μια από τις πιο διαδεδομένες γλώσσες διεθνώς, καθώς είναι η επίσημη γλώσσα 21 χωρών (Ισπανία και χώρες της Λατινικής Αμερικής) ενώ μάλιστα καταγράφονται 14 εκατομμύρια σπουδαστές σε 90 χώρες στις οποίες δεν αποτελεί την επίσημη γλώσσα. Είναι μια γλώσσα προσιτή σε κάθε Έλληνα σπουδαστή κυρίως λόγω της προφοράς της και της πλούσιας πολιτιστικής παράδοσης στη μουσική και τη λογοτεχνία, που την καθιστά ιδιαίτερα ελκυστική στους νέους.

Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Μουσούρη ξεχωρίζει με το πρόγραμμα εκμάθησης Ισπανικών που έχει σχεδιάσει αποκλειστικά για φοιτητές και ενήλικες. Επιδίωξή μας είναι η οργάνωση ευέλικτων προγραμμάτων που να καλύπτουν τις ιδιαίτερες ανάγκες και να σέβονται τους χρονικούς περιορισμούς του προγράμματος ενός ενήλικα. Επιπλέον, παρέχουμε ειδικά προγράμματα προετοιμασίας για φοιτητές και σπουδαστές που ενδιαφέρονται να σπουδάσουν σε πανεπιστήμια της Ισπανίας μέσω του προγράμματος Erasmus, δίνοντας την απαραίτητη πληροφόρηση σχετικά με τις διαδικασίες που απαιτούνται.

Οι καθηγητές μας δίνουν στους σπουδαστές τις σωστές βάσεις, γνώσεις και καθοδήγηση που θα βοηθήσουν όσους ενδιαφέρονται να διεκδικήσουν ανταγωνιστικά μία θέση σε ισπανικά αλλά και ελληνικά πανεπιστήμια και να ανταπεξέλθουν στα απαιτητικά προγράμματα προπτυχιακών ή μεταπτυχιακών σπουδών στην ισπανική γλώσσα.


Image

Διδαχτείτε τη γλώσσα που σας ενδιαφέρει.

Αγγλικά-Γαλλικά-Γερμανικά

Μάθετε οπουδήποτε και ανά πάσα στιγμή.

Το edu4schools είναι μια εξελιγμένη  διαδραστική  πλατφόρμα για την εκμάθηση ξένων γλωσσών μέσω  zoom και εικονικής τάξης. Έχετε τη δυνατότητα να μάθετε μια ξένη γλώσσα εξ αποστάσεως με τη βοήθεια έμπειρων και καταρτισμένων καθηγητών  όπου και αν βρίσκεστε με πρόγραμμα προσαρμοσμένο στις ανάγκες σας.

Εγγραφές όλο το χρόνο


Πληροφορίες για τα online μαθήματα
Image

Επικοινωνία

Τραυλαντώνη 18 Ζωγράφου, Αθήνα

Τηλ επικ. 210 77 77 619

Ώρες Λειτουργίας 10.00 -20.30

info@mousouri.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας βοηθήσουμε να στήσουμε μαζί το πρόγραμμα σπουδών στα μέτρα σας!