Σύνδεση  \/ 
x
Εγγραφή  \/ 
x

Μέθοδοι διδασκαλίας

image

Μέθοδοι Διδασκαλίας

Στο «Κέντρο Ξένων Γλωσσών Μουσούρη» ενδιαφερόμαστε όχι μόνο για την απλή κατανόηση και εμπέδωση της ξένης γλώσσας, αλλά για την πλήρη ταύτιση των μαθητών μας με αυτή καθώς και το πολιτιστικό της υπόβαθρο.
Για το λόγο αυτό, προάγουμε τρόπους ώστε οι μαθητές μας να μπορούν να κατακτήσουν πλήρως μία ξένη γλώσσα και να τη χρησιμοποιούν επαρκώς όποτε τους ζητηθεί. Οι εναλλακτικοί τρόποι διδασκαλίας μας, μας δίνουν τη δυνατότητα να μετατρέπουμε το μάθημα σε μία ενδιαφέρουσα και διαδραστική εμπειρία για τους μαθητές μας, με τη χρήση οπτικοακουστικού υλικού καθώς και διαδραστικών πινάκων. Με αυτό τον τρόπο, το μάθημα μετατρέπεται σε μία ευχάριστη εμπειρία, μέσω της ενεργούς συμμετοχής σε δραστηριότητες, οι οποίες δε βασίζονται στην απλή χρήση των βιβλίων, αλλά και στην αλληλεπίδραση μεταξύ του καθηγητή και της τάξης. Οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να διευρύνουν τους ορίζοντές τους, μέσω ομαδικών ή ατομικών εργασιών, πάνω σε ποικιλία σύγχρονων θεμάτων, καθώς και να ενισχυθεί ο διάλογος εντός της τάξης με την ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών.
Έχοντας πάντα, λοιπόν, στο επίκεντρο τις ανάγκες των μαθητών μας, μετατρέπουμε τα μαθήματά μας σε μία ευχάριστη εμπειρία τόσο για τους μικρούς όσο και για τους μεγαλύτερους μαθητές μας, ξεφεύγοντας από τη στερεοτυπική αναπαραγωγή γνώσης και προχωρώντας σε εναλλακτικές μεθόδους διδασκαλίας.

Learning by Doing
Η Γλώσσα στην Πράξη

Η καινοτομία του Κέντρου Ξένων Γλωσσών Μουσούρη έγκειται στον τρόπο διδασκαλίας της γλώσσας. Μαθαίνουμε τη γλώσσα στην πράξη, δίνοντας χώρο στη φαντασία και την πρωτοβουλία.

Μέσω της βιωματικής διδασκαλίας, τα παιδιά αποκτούν ενεργό ρόλο στην εκπαιδευτική διαδικασία. Εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους ερχόμενα σε επαφή με την πρακτική εφαρμογή της γλώσσας. 

Η πρωτοποριακή μας μέθοδος βασίζεται σε ξεκάθαρες αρχές και κανόνες, έχοντας σαν στόχο την ολιστική εμπειρία της γλώσσας:

Εδώ μαθαίνουμε :

  • ν' ακούμε τη γλώσσα
  • να γράφουμε τη γλώσσα
  • να μιλάμε τη γλώσσα


Με άλλα λόγια να επικοινωνούμε!

Who We Are
image

Ψηφιακή Τάξη
Η Τεχνολογία Στην Υπηρεσία της Εκπαίδευσης

Τα μαθήματα στο "Σχολείο Μας" πραγματοποιούνται μέσα απο ένα διαδικτυακό περιβάλλον, δηλαδή μια διαδικτυακή τάξη. Μέσω της ψηφιακής τάξης οι μαθητές μπορούν να:
  • βλέπουν και να ακούν συγχρονισμένα όλους τους υπόλοιπους συμμετέχοντες (μαθητές- καθηγητή)
  • χρησιμοποιούν έναν ειδικά σχεδιασμένο διαδραστικό πίνακα στον οποίο γίνεται η ανάρτηση των σημειώσεων και των βιβλίων, επεξεργασία των σημειώσεων, προβολή βίντεο ή ηχητικών αρχείων, ενώ τόσο ο διδάσκων όσο και ο μαθητής μπορεί, όποτε αυτό απαιτείται, να γράφει στον πίνακα με τη χρήση μιας ψηφιακής γραφίδας.
  • επίσης, μας δίνεται η δυνατότητα να μαγνητοσκοπούμε το μάθημα, ώστε ο μαθητής να μπορεί να ξαναδεί το μάθημα, όποτε ο ίδιος το επιθυμεί.

Ωράριο Μαθημάτων

Δευτέρα - Παρασκευή
10:00 π.μ. – 8:30 μ.μ

Η Διεύθυνσή μας

Τραυλαντώνη 18 (5η στάση Ζωγράφου),
Αθήνα, ΤΚ 157 71, ΕΛΛΑΔΑ

Ωράριο Λειτουργίας

Δευτέρα – Παρασκευή
10:00 π.μ. – 8:30 μ.μ.

Τηλέφωνο & E-mail

(+30) 210 7777619
info@mousouri.gr

Προσφέρει τις υπηρεσίες του σε όλους τους τομείς των ξένων γλωσσών και με θεμέλιο λίθο την υψηλή παροχή γνώσης στους μαθητές του όλων των ηλικιών και επιπέδων.

Newsletter

Εάν θέλετε να λαμβάνετε τακτικά πληροφορίες για τις υπηρεσίες και το πλούσιο πρόγραμμα δράσεων του Σχολείου μας, εγγραφείτε στο newsletter μας

Search

X

Right Click

No right click