Σύνδεση  \/ 
x
Εγγραφή  \/ 
x

Orientum - Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας

Orientum- Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας

Την τελευταία πενταετία τουλάχιστον παρατηρούνται σημαντικότατες αλλαγές στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, τόσο στη Δευτεροβάθμια όσο και στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η αλλαγή του εκπαιδευτικού συστήματος καθώς και ο μεγάλος αριθμός τμημάτων στα Πανεπιστημιακά και Τεχνολογικά Ιδρύματα της Ελλάδας, σε συνδυασμό με την αβεβαιότητα για την κατάργηση κάποιων από αυτά, έχει δημιουργήσει μια κατάσταση ασάφειας και άγχους στους μαθητές Λυκείου και, κυρίως, στους τελειόφοιτους. Επιπλέον, η επαγγελματική αποκατάσταση των νέων αποτελεί το μεγαλύτερο άγχος τους και συνδέεται άμεσα με την επιλογή των σπουδών. Η ανάγκη, λοιπόν, για παροχή υπηρεσιών επαγγελματικού προσανατολισμού, συμβουλευτικής σταδιοδρομίας και έγκυρης ενημέρωσης στους μαθητές Λυκείου είναι πλέον μείζονος σημασίας.

Στο πλαίσιο αυτών των εξελίξεων, το «Κέντρο Ξένων Γλωσσών Μουσούρη» προσφέρει την ευκαιρία στους μαθητές του να αποκτήσουν την καλύτερη δυνατή πληροφόρηση τους για ΑΕΙ και ΤΕΙ, καθώς και το χώρο της αγοράς εργασίας, με τη βοήθεια εξειδικευμένων Συμβούλων Επαγγελματικού Προσανατολισμού της Εταιρίας Orientum - Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας, μέσω Ατομικών συνεντεύξεων στο χώρο του εκπαιδευτικού οργανισμού.

Οι επιστημονικοί συνεργάτες της Orientum μέσα από τις προσωπικές συνεντεύξεις και τη χρήση των τεστ (επαγγελματικών ενδιαφερόντων, Horizon και επαγγελματικής προσωπικότητας Profiler), που έχει αναπτύξει η εταιρία, βοηθούν τους μαθητές στη διερεύνηση και κατανόηση των επαγγελματικών τους ενδιαφερόντων και χαρακτηριστικών της προσωπικότητάς τους. Παράλληλα, στο Ατομικό Πρόγραμμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού δίνεται έμφαση στο να αποκτήσουν οι μαθητές και οι γονείς ολοκληρωμένη πληροφόρηση για τις σχολές που ανταποκρίνονται στις προτιμήσεις τους και να εφοδιαστούν με όλα τα απαραίτητα προσόντα ώστε να πετύχουν τον ακαδημαϊκό τους στόχο.

Στις ατομικέ συναντήσεις με τον κάθε μαθητή, οι σύμβουλοι σχολιάζουν τα αποτελέσματα των εργαλείων που έχουν συμπληρώσει και συζητούν τα θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού που τους απασχολούν και θέλουν να μοιραστούν μαζί τους.

Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τους μαθητές να ξεκαθαρίσουν τι θέλουν σε ακαδημαϊκό ή επαγγελματικό επίπεδο και τους εμψυχώνουμε να το πετύχουν.

Διαδικασία διεξαγωγής

Το Ατομικό Πρόγραμμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού περιλαμβάνει:

Συμπλήρωση Τεστ

Διαρκεί 1 ώρα και περιλαμβάνει την ηλεκτρονική συμπλήρωση των ψυχομετρικών εργαλείων:
α) επαγγελματικών ενδιαφερόντων HORIZON και
β) προσωπικότητας PROFILER

1η Συνάντηση

Διαρκεί 1 ώρα και περιλαμβάνει συζήτηση του Συμβούλου Επαγγελματικού Προσανατολισμού μόνο με τον/την μαθητή/ μαθήτρια.

2η Συνάντηση

Διαρκεί 1 ώρα και περιλαμβάνει την ανάλυση των αποτελεσμάτων των τεστ και την ολοκλήρωση της συμβουλευτικής διαδικασίας. Στη συνάντηση προτείνεται η συμμετοχή των γονέων, πάντα με τη σύμφωνη γνώμη των μαθητών.

Στο πλαίσιο της συμβουλευτικής διαδικασίας, παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ τηλεφωνική υποστήριξη καθ’όλη τη διάρκεια του έτους σε γονείς και μαθητές.

Σε αυτό περιλαμβάνονται:

  • Τα τεστ Horizon και Profiler
  • Το βιβλίο «Πάμε Πανεπιστήμιο»
  • Δωρεάν τηλεφωνική υποστήριξη καθ’όλη τη διάρκεια του έτους σε γονείς και μαθητές.

Προσφέρει τις υπηρεσίες του σε όλους τους τομείς των ξένων γλωσσών και με θεμέλιο λίθο την υψηλή παροχή γνώσης στους μαθητές του όλων των ηλικιών και επιπέδων.

Newsletter

Εάν θέλετε να λαμβάνετε τακτικά πληροφορίες για τις υπηρεσίες και το πλούσιο πρόγραμμα δράσεων του Σχολείου μας, εγγραφείτε στο newsletter μας

Search

X

Right Click

No right click