Κέντρο Ξένων Γλωσσών Μουσούρη
Image
Στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών Μουσούρη ενδιαφερόμαστε όχι μόνο για την απλή κατανόηση και εμπέδωση της ξένης γλώσσας, αλλά για την πλήρη ταύτιση των μαθητών μας με αυτή καθώς και το πολιτιστικό της υπόβαθρο.

Για το λόγο αυτό, προάγουμε τρόπους ώστε οι μαθητές μας να μπορούν να κατακτήσουν πλήρως μία ξένη γλώσσα και να τη χρησιμοποιούν επαρκώς όποτε τους ζητηθεί. Οι εναλλακτικοί τρόποι διδασκαλίας μας, μας δίνουν τη δυνατότητα να μετατρέπουμε το μάθημα σε μία ενδιαφέρουσα και διαδραστική εμπειρία για τους μαθητές μας, με τη χρήση οπτικοακουστικού υλικού καθώς και διαδραστικών πινάκων. Με αυτό τον τρόπο, το μάθημα μετατρέπεται σε μία ευχάριστη εμπειρία, μέσω της ενεργούς συμμετοχής σε δραστηριότητες, οι οποίες δε βασίζονται στην απλή χρήση των βιβλίων, αλλά και στην αλληλεπίδραση μεταξύ του καθηγητή και της τάξης. Οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να διευρύνουν τους ορίζοντές τους, μέσω ομαδικών ή ατομικών εργασιών, πάνω σε ποικιλία σύγχρονων θεμάτων, καθώς και να ενισχυθεί ο διάλογος εντός της τάξης με την ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών.

Έχοντας πάντα, λοιπόν, στο επίκεντρο τις ανάγκες των μαθητών μας, μετατρέπουμε τα μαθήματά μας σε μία ευχάριστη εμπειρία τόσο για τους μικρούς όσο και για τους μεγαλύτερους μαθητές μας, ξεφεύγοντας από τη στερεοτυπική αναπαραγωγή γνώσης και προχωρώντας σε εναλλακτικές μεθόδους διδασκαλίας.
Image

Η Γλώσσα στην Πράξη

Η καινοτομία του Κέντρου Ξένων Γλωσσών Μουσούρη έγκειται στον τρόπο διδασκαλίας της γλώσσας. Μαθαίνουμε τη γλώσσα στην πράξη, δίνοντας χώρο στη φαντασία και την πρωτοβουλία.
Μέσω της βιωματικής διδασκαλίας, τα παιδιά αποκτούν ενεργό ρόλο στην εκπαιδευτική διαδικασία. Εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους ερχόμενα σε επαφή με την πρακτική εφαρμογή της γλώσσας.
Η πρωτοποριακή μας μέθοδος βασίζεται σε ξεκάθαρες αρχές και κανόνες, έχοντας σαν στόχο την ολιστική εμπειρία της γλώσσας:

Εδώ μαθαίνουμε ν' ακούμε τη γλώσσα, να γράφουμε τη γλώσσα, να μιλάμε τη γλώσσα.

Με άλλα λόγια να επικοινωνούμε

  Η Τεχνολογία Στην Υπηρεσία της Εκπαίδευσης

  Τα μαθήματα στο "Σχολείο Μας" πραγματοποιούνται μέσα απο ένα διαδικτυακό περιβάλλον, δηλαδή μια διαδικτυακή τάξη.
  Μέσω της ψηφιακής τάξης οι μαθητές μπορούν να:


  • βλέπουν και να ακούν συγχρονισμένα όλους τους υπόλοιπους συμμετέχοντες (μαθητές- καθηγητή)
  • χρησιμοποιούν έναν ειδικά σχεδιασμένο διαδραστικό πίνακα στον οποίο γίνεται η ανάρτηση των σημειώσεων και των βιβλίων, επεξεργασία των σημειώσεων, προβολή βίντεο ή ηχητικών αρχείων, ενώ τόσο ο διδάσκων όσο και ο μαθητής μπορεί, όποτε αυτό απαιτείται, να γράφει στον πίνακα με τη χρήση μιας ψηφιακής γραφίδας.
   Image

   Image
   Image

   Ένα από τα πράγματα που μας ξεχωρίζει στον τομέα της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης είναι η δωρεάν παροχή μελέτης για όλους μας τους μαθητές.

   Παράλληλα με τη λειτουργία των οργανωμένων τμημάτων μας, κάθε απόγευμα λειτουργεί επιπλέον μελέτη όπου τα παιδιά μπορούν να προετοιμάσουν τόσο τις ασκήσεις τους για το επόμενο μάθημα όσο και να λύσουν απορίες ή να βοηθηθούν σε διάφορα σημεία της ύλης. Τα παιδιά μαθαίνουν τι να προσέχουν και πώς να χρησιμοποιούν το κάθε βιβλίο τους ώστε να αντλήσουν τις πληροφορίες που χρειάζονται, με αποτέλεσμα να μάθουν τον τρόπο που μπορούν να μελετούν πλέον και μόνα τους.

   Επικοινωνία

   Τραυλαντώνη 18 Ζωγράφου, Αθήνα

   Τηλ επικ. 210 77 77 619

   Ώρες Λειτουργίας 10.00 -20.30

   info@mousouri.gr

   Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας βοηθήσουμε να στήσουμε μαζί το πρόγραμμα σπουδών στα μέτρα σας!